HTML

Macskák gyógyászati célú alkalmazása

2010.03.12. 09:09 tarkamacska

Bizonyára Önök is tudják, hogy a macskákat ősidők óta használják gyógyászati célokra.

Ezt az elfeledett tudást szeretném röviden megosztani Önökkel.

A macskák rendkívül sokrétűen használhatók különböző terápiás célzattal. Vegyük például a fájdalomcsillapítást.

Saját tapasztalatom, hogy a macska ösztönösen megérzi a beteg, fájó testrészt, és előszeretettel hever el rajta. Ezt a tulajdonságát célzottan és nagyobb hatásfokkal használhatjuk a következő egyszerű szabályok betartásával.

A macska lehetőleg legyen ismerős. Nem valószínű, hogy idegen macska veszi azt a fáradtságot, hogy fájó testrészünkre heveredjen, és ott kimerítő gyógyító tevékenységet folytasson.

Ismerős macskáink közül is jobb az idősebb, tapasztaltabb, a gyógyításban már bizonyos jártasságot szerzett nyugodtabb egyedek kiválasztása.

Feküdjünk le kényelmesen, nyugodt körülmények között, a macska számára megfelelő hőmérsékletű szobában. Figyelem! Ez nagyon fontos, hiszen az eredményes macskaterápiához legalább egy óra teljes nyugalom szükséges! A macska a kezelés előtt egy órával egyen-igyon, semmiképpen ne legyen nyugtalan, zárjunk ki minden zavaró tényezőt.

Ha lefeküdtünk, cicánk pár percen belül elhelyezkedik fájó testrészünkön, és ilyenkor már csak a teljes lazítás a feladatunk, macskánkra hangolódva. Ha a macska igényli, simogassuk. A dorombolás többszörösére növeli a kezelés hatékonyságát.

Ez a fajta kezelés bizonyítottan hatásos reumatikus panaszoknál - derék- és hátfájdalmak -, fülfájásnál, és a dorombolással kiegészített teljes fejet fedő macskatakarás makacs fejfájást is képes megszüntetni!

Részletes információkkal és tapasztalt macskákkal várom a macskaterápia iránt érdeklődőket, először Magyarországon!

A következő részben a vérnyomásproblémák kezeléséről, ezzel összefüggésben a stresszoldásról olvashatnak a macskagyógyítás szemszögéből! Beszámolok kísérleti szakaszban lévő, egészen meglepő kutatásokról!

Szólj hozzá!

Címkék: gyógyítás fejfájás fülfájás fájdalomcsillapítás dorombolás reumatikus panaszok macskaterápia

A bejegyzés trackback címe:

https://tarkamacska.blog.hu/api/trackback/id/tr671833412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása