HTML

Bemutatkoznak a macskák - Rumli

2010.02.08. 10:18 tarkamacska

 

Rumligepárd

A képen Rumli, a világ legkedvesebb, legtürelmesebb, legnyugodtabb macskája látható. Különös ismertetőjele, hogy hatalmas a szeme, és benne mindig feltűnően nagy a fekete szembogara. /Bár ez a képen nem így látszik/ Külsőre Rumli hasonlít leginkább egy ragadozóra.

Egyébként itthon jó ideig vegetáriánusnak tűnt. Tejtermékek - különös tekintettel a jobb minőségű sajtokra, tejfölre -, valamint párolt zöldségek a kedvencei. És minden olyan dolog, amit meg lehet szerezni! És az is csak akkor, ha nem látja senki. Általában már csak egy száját nyalogató, konyhából kisurranó Rumli látható, aki előbb még a hűtőszekrény magasából figyelte a többiek tülekedését. Aztán valami jó kis eldugott helyen némi párolt kukoricamaradvány, egy-két sajtfoszlány árulja el, hogy azért Rumli is reggelizett.
Sokáig valóban azt hittük, hogy miénk a világ egyetlen felvilágosult macskája, mígnem egy reggel csoportosulás támadt a konyha könyöklő-írópultként használt régi virágállványa körül. A virágállvány alól halk morgás - Rumli?! Szájában egy meghatározhatatlan, félelmetes, rózsaszín VALAMI - némi fű- és földmaradvánnyal. A többi macska is tanácstalanul nézett, igazából egyik sem akarta megszerezni a gyanús akármit. Csak rettentően kíváncsiak voltak. Egy "szó", egy nyávogás sem hallatszott, a levegőben mégis cikáztak az információk a figyelőállásba helyezkedett macskafülek-bajszok között!
Végül elvettem tőle a ki-tudja-honnan szerzett nyers cafatot, odaadtam a kutyáknak. /mert kutyák is vannak, róluk is lesz majd szó!/ Úgy tűnt, nem haragszik rám, és talán meg sem akarta enni a húsdarabot. Csak ragadozott. Nem úgy, mint egyszeri cicánk, aki azóta már elköltözött a Macskabolygóra, de már vissza is jött!, és akire kisfiunk néhány évvel ezelőtt azt mondta: "Filike nem ragadozó, csak dagadozó". És ennél pontosabban senki nem fogalmazhatott volna!

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: macska vegetáriánus ragadozó rumli macskabolygó

A bejegyzés trackback címe:

https://tarkamacska.blog.hu/api/trackback/id/tr171738580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása