HTML

Hókuszpók-horoszkóp

2010.02.16. 09:37 tarkamacska

 

 

 

  

Kelt bejegyzésem a Fém Tigris évének harmadik napján, s ha már a csapból is ez folyik, gondoltam, nem hagyhatom ki az alkalmat, hogy a macskaasztrológia útjára lépve én is írjak macskáink csillagjegyeiről.

Igaz, ez nem a kínai asztrológia, viszont az állatoknál szerintem - legalábbis a macskáknál és kutyáknál, "akiket" mostanában van alkalmam alaposan megfigyelni - eléggé jellemzően látszik a születési jegy hatása. Az állatok közelebb vannak a csillagokhoz! Vagy az emberekhez?! Tengereczki Pálmát viszont nem sikerült egyik csillagjegyhez sem besorolnom! És valószínűleg egy papucsállatkával is hasonlóan járnék :), bár ez a megállapítás kissé sértő Tengereczki Pálmára nézve, aki tengerimalac. Talán nem foglalkozom vele eleget, ezért nem tudja kibontakoztatni a képességeit!!

Szóval ez csak játék, bár komoly! :)) De lássuk a macskákat!

Volt már szó Mirciről, a beszélő macskáról! Ő tényleg kiscica korától fogva annyira beszédes, olyan sokat nyávog, de nem csak egyszerűen nyekereg, hanem kommunikál. Ezt a tulajdonságát mára már tökélyre vitte. Minden kérdésre válaszol, és ő maga is kérdez. Minden apró rezdülésre figyel. Igaz, talán épp ezért kissé neurotikus is, bár ez összefüggésben van nehéz gyermekkorával. Ő az Ikrek jegyében született.

Rumli, a megtestesült nyugalom és kedvesség, a maga csónakmotor-dorombolásával. Szereti a biztonságos, meleg, rejtett zugokat. Ízlése kifinomult. Ma már nem veti meg a vadászatot sem, de inkább csak magáért a vadászatért. Hangját alig hallani, inkább csak akkor szól, ha éhes, és nyomatékosítani szeretné, hogy nem azt kapta, amire vágyott. Egyébként csak néz, de azzal mindent elmond, bár a kutyakedvelők erre csak hitetlenkedve legyintenek! Rumli a Bika jegyében született.

Farkinca a született vezető és rosszcsont. Mindig siet, ő a kíváncsiak között a legkíváncsibb, de végére is jár a dolgoknak, azonnal és alaposan. Ő mozog legtöbbet a macskák közül, akkor is sietve ellenőrzi a területét. Közben feltűnően felugrik hajmeresztő helyekre, majd körbenéz, elegen látták-e a produkciót. Ha nem - ismétel. Akkor elégedett, ha legalább egy könyv nagy csattanással leesik a polcról. Minden macskánk nagyszerű anya volt eddig, de Farkinca még a nála majdnem nagyobb 6 hónapos Buddhát is szoptatta, aki pedig nem is az ő kölyke volt. Véd- és dacszövetségbe tömörült fiammal, Dócival, aki pedig nyúzza, és ezt a macskák általában nem szeretik. Ennek következtében Farkinca néha már akkor is morog, ha közelítünk hozzá, de ez többnyire csak műmorgás. Mindenkinek megbocsát, de Dócinak még azt is, ha különböző cirkuszi produkciókra tanítja. Persze kiereszti a karmait, ha már elege van, de aztán két perc múlva elmélyülten gondozza kedvenc gazdáját annak félmagas ágyán trónolva. Farkinca az Oroszlán jegyének szülötte.

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: asztrológia macska oroszlán horoszkóp ikrek bika fém tigris macskaasztrológia

A bejegyzés trackback címe:

https://tarkamacska.blog.hu/api/trackback/id/tr421762514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása